Как да оценим стойността на своя ретро автомобил? Част 1

Автор Angel's Classic Cars

Дата апр. 09, 2019

Porsche 911 - 1989

Определянето на стойността на класическия автомобил изисква различен процес от определянето на стойността на един типичен автомобил. Това е така, защото класическите автомобили придобиват своята стойност въз основа на различен набор от критерии. Например, докато се променя нормална кола или се въвеждат нови функции, ще се увеличи стойността й, класическите автомобили трябва да бъдат възстановени с оригинални части, за да имат стойност.

За да откриете истинската стойност на класическия автомобил, трябва да имате предвид:

История, престиж, състояние, оригинални функции, награди, популярност…

Mercedes-Benz 280 SE - 1971

Една от причините, поради които е важно да се знае реалната стойност на класическия автомобил, е да не плащате прекалено много за класически автомобил, който не си струва това, което е в него, или може да искате да инвестирате в събирането на класически автомобили и не искате да плащате за инвестицията си. Без специализирани познания за класическите автомобили, трябва да следвате няколко стъпки, за да определите стойността на превозното средство, което оценявате. Следвайте лесните указания по-долу, за да определите точно класическата стойност на автомобила.

Част 1 от 3: Проверете онлайн за стойността на класическия автомобил.
Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите в обявите за стойността на вашия класически автомобил или класическия автомобил, който искате да закупите. Това може да се направи онлайн или с официален справочник за цените.

Стъпка 1: Проучете стойността на автомобила.
Потърсете онлайн сайтове, които ще ви дадат стойността на класическия автомобил, който се опитвате да оцените. NADA се счита за индустриален орган за оценяване на класическите автомобили и е чудесен сайт за получаване на обща представа за стойността на вашия класически автомобил.

Съвет:
Резултатите от търсенето трябва да ви дават ценови диапазон за класическия автомобил в района, в който живеете. Не забравяйте обаче, че има много условия, които могат да повлияет на стойността на Вашия автомобил, особено на състоянието на въпросната кола.

Стъпка 2: Прочетете официалния ценови указател.
Проверете официалния ценови указател за стойността на вашия класически автомобил. Пътеводителят на NADA е чудесно място за започване.

Citroen BX 11 - 1947

Част 2 от 3: Оценете колата
Никои две коли не са еднакви, така че само познаването на годината, марката и модела на автомобила няма да ви даде точна оценка на класическия ви автомобил. Тъй като всяка кола е поддържана по различен начин, има резервни части и е управлявана на различно разстояние, всяка кола ще бъде в свое уникално състояние. Преглеждането на колата и отбелязването на това, което откривате, е чудесен начин да научите подробностите за състоянието, в което се намирате.

Следва продължение…